article

~ Trim med sundbåten ~

Vi blir gjerne din "turkammerat". Ta kveldsturen på en annen øy og ta sundbåten dit! Øyhopp mellom byens ulike land! Sykkelen går gratis og vi gir deg turtipsene.

Vi har laget noen turforslag til fots eller med sykkel.

Innlandet

Fra sundbåtkaia: til venstre opp Skippergata, via Lossiusgården til Sjursviken.
Følg en liten sti (slik at du kommer på innsiden av Innlandet) og fortsett langs Bryggekanten til Bolgveien (Skjærva med badestrand og aktivitetsområde)

Følg Skjærvaveien helt ut til fyret Skjærtangen. Flott utsikt til Averøy, Sørsundet og storhavet!
Videre til Blåskjellveien mot Sørsundbrua. Her har du følgende muligheter:
1. Gå over Sørsundbrua.
2. Gå til Bautan. Følg Hans Lossiusgate til Bautaveien og videre opp til Bautan. Her får du en flott utsikt over byen, Grip og Smøla!
3. Følg sjøsiden Heinsagata - Hønebukta og til sundbåtkaia ved Dødeladen.

Nordlandet

Fra sundbåtkaia: opp Dalegata videre har du følgende muligheter:

1. Følg Bjørnehaugveien til Stormvarselet. Fortsett turn over Nordsundbrua og gå "Vågen Rundt" via Freiveien.
Du kan også gå ned til sundbåtkaia på Gomalandet og ta båten videre.
2. Ta til venstre i lyskrysset (Dale) og fortsett Dalegata til Gløssvågen. Her passerer du Dale og Sommero boligfelt til venstre. Fortsett videre til Gløssvågen og til Kolvika (fin badestrand og turmuligheter).

Gomalandet

Fra sundbåtkaia: har du følgende muligheter:

1. Ta til venstre og følg Strandgata over Feskbergan til venstre ned mot Klippfiskmuseet/Milnbrygga. Følg Dikselveien til Freiveien som tar deg Vågen rundt.
2. Fra sundbåtkaia ta til høyre opp Gomagata, så til venstre inn Freiveien (ved bruundergangene), deretter til høyre inn Bentnesveien. Følg den helt til Skorpa eller ta til venstre ved Dunkarsundet og følg stier i Folkeparken (Lasken badestrand) evt. til Idrettsparken, via Vågen til Kirkelandet.

Kirkelandet

Fra Piren/sundbåtkaia har du følgende muligheter:

1. Følg Storkaia, Arnulf Øverlandsgt. forbi Rica Hotel og over Sørsundbrua. Se turtips Innlandet.
2. Opp Kaibakken mot Kirkelandet kirke. Forbi kirka og opp til Vanndamman ved P. Rosentrædersgt. eller litt lengre opp ved H. Brinchmannsvei til Varden (se skilt). Herfra er det mange muligheter, bl.a. Kringsjå rundt eller til gravstedet. Følg venstre side av gravstedet og dukommer ned til sjøen (Klubba).  Vær forsiktig på bergan, de kan være meget glatte - gå ikke for langt ut!.
3. Fortsett Brinchmannsvei til rundkjøringen i Brunsvika. Videre opp bakken mot Karihola. Følg Havgapet. Se til høyre for en stor sving. Her er det en liten parkeringsplass og skotthyllbane. Følg grusveien ut til svabergan hvor det er en nydelig utsikt til storhavet, Grip, Averøy og Smøla!