article

~ Byvandringer ~

Kristiansund er som skapt for spennende byvandringer. Den fargerike byen med sin etterkrigsarkitektur på øya Kirkelandet med Kirkelandet kirke og Vanndamman som spennende arkitektoniske byggverk. Historisk maritim bydel i Vågen og gamlebyen på øya Innlandet. Bli med og utforsk!

Ulike turer

Byen, krigen og gjenreisningen

Vi tar dere med på en vandring gjennom den særegne arkitekturen på hovedøya Kirkelandet. Som første by i Norge ble Kristiansund satt under tysk administrasjon og ble svært hardt rammet av tyskernes brannbomber. En ny by skulle bygges opp i årene etter krigen. Vår lokalguide gir deg historien om etterkrigsarkitektur, gjenreisningsbyen, Kirkelandet kirke. Vi besøker også Vanndamman, Varde tårnet og Festiviteten (Operaen) som alle er kjære bysymboler.

Gamlebyen

Vi starter med en kort overfart med Sundbåten (hvis du ikke allerede bor i gamlebyen). På Innlandet finner byens eldste bebyggelse. Her får vi et godt inntrykk av hvordan byen så ut før krigen. Her ligger husene fortsatt tett i tett.  Brygger, hus og kjøpmannsgårder preger bydelen. I dag finner vi også restauranter, hotell og galleri der.

En maritim vandring gjennom Vågen

Vågen var byens tidlige industriområde hvor brygger, verft og smier lå om hverandre. De ligger fortsatte der, noen som museum og andre er i bruk. Her finner vi stedsnavn som Likvoren, Ballastkaia og Vedkaia som vitner om en spennende historie! Nordmøre Museum gir oss historien på Mellemværftet og Milnbrygga (klippfiskmuseum). På Kaffebrenneriet Patrick Volckmar serveres det god kaffe i "krambu" atmosfære.

Tips til steder/besøk som kan legges inn i en byvandring alt. bussightseeing:
Petrosentret – dokumentasjonssenter for olje og gass
Galleri i Gågata, gamlebyen Innlandet m.m.
Festiviteten - operaen i Kristiansund
Kirkelandet kirke med sin moderne arkitektur
Trivelige restauranter – SmiaDødeladen Barcarole - Christiegården - Sjøstjerna m.m.

ESTIMERTE PRISER

  • fra kr 4000,- Gjenreisningsbyen, Kirkelandet kirke, Vanndamman m.m
  • fra kr 4500,- Gamlebyen Innlandet inkl. en overfart med Sundbåten
Veil. priser avhengig av antall personer og tidsforbruk.