article

~ Bussightseeing ~

Kristiansund er et godt utgangspunkt for sightseeingturer med buss. Atlanterhavsveien med den værharde Hustadvika er bare 30 minutter fra Kristiansund. Smøla og indre Nordmøre er også fine dagsturer fra byen.

Bysightseeing Kristiansund

Kristiansund har en spennende beliggenhet - 3 øyer med broer som binder disse sammen. Vi besøker alle byens øyer - også kalt «lainn». De gamle bydeler med trange smug, til byens pulserende liv på hovedøya Kirkelandet, Kirkelandet kirke (besøk) med sin moderne arkitektur, utsiktspunktet Varden (besøk) med panoramautsikt over hav, fjell og fjord. Vi kan besøke Norsk klippfiskmuseum (besøk/entrè) hvor det gis et godt innblikk i en næring som har stått helt sentralt i utviklingen av byen. Et kaffestopp i handelshuset Patrick Volkmar kan også legges inn i turen. Petrosenteret – dokumentasjonssenter for olje-og gass kan også være en interessant stopp.

Tid ca. 3 timer avhengig av hvor mange elementer vi legger inn i turen. Turen kan også gjennomføres på ca. 1 time uten besøk på klippfiskmuseet, Petrosenteret og kaffebrennerinet. Besøk i Kirkelandet kirke inngår i bussightseeing hvis gruppen ønsker det.

Atlanterhavsveien & Håholmen Havstuer, Bud og Kvernes stavkirke

 
En kort tur gjennom Atlanterhavstunnellen og der ligger Averøy med sitt frodige kulturlandskap! Ytterst mot storhavet kjører vi over den flotte Atlanterhavsveien med den værharde Hustadvika. Et besøk på Håholmen Havstuer kan legges inn i turen. Fiskeværet fra 1700-tallet til eventyreren Ragnar Thorseths, som 75 år etter Roald Amundsen krysset nord-vest passasjen. Vi vil oppleve «Saga Siglar» vikingeskipet som han bruket til å seile rundt jorda, og en dokumentarfilm vil fortelle mer om Thorseths mange reiser rundt om i verden. Enkle bevertning kaffe og kake. Turen kan fortsette til Bud som er et levende fiskevær fra senmiddelalderen. Her finner vi også Ergan Kystfort som formidler historie fra 2. v.k. Etter ha å sett kystlandskapet er det på tide å sette kursen mot "innersida" på Averøy. Kvernes stavkirke fra middelalderen, har nydelig utsikt over fjorden!

Smøla

Smøla har et nærmest prærieaktig landskap og består av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær. Etter en kort hurtigbåttur fra Kristiansund kommer vi til Smøla hvor vi starter vår spennende. Turen går ut Veidholmen, 10 km over holmer og skjær, som ligger ytterst mot storhavet. Her finner vi et levende fiskevær hvor havna danner et naturlig midtpunkt og hvor 400 innbyggere livnærer seg fra fiske i 3. og 4. generasjon. Bevertning på Havkroa eller Brenneriet.  Et besøk på Gurisenteret, dokumentasjonssenter med vind som tema er også et must når man besøker Smøla.

ESTIMERTE PRISER

  • fra kr 5500,- Bussightseeing, inkl. buss og guide
Veil. priser avhengig av antall personer og tidsforbruk.