article

~ Båtturer ~

Mulighetene rundt Kristiansund er mange med både fjorder og storhavet som nærmeste nabo. Vi formidler ulike båttyper; hurtiggående fartøy, seilskuter, gamle redningsskøyter. Vår egne sundbåter er sertifisert for indre havn og noen kan også gå i fjordene.

Fiskeværet Grip

Fiskeværet fra middelalderen ligger bare 30 minutter fra Kristiansund. Det har en dramatisk historie som frem til 1964 var Norges minste kommune. Her ute levede øyfolket i takt med naturen og av det havet ga. Øyvandring mellom de små husene på øya og besøk i stavkirken fra 1470. Mulighet for bevertning på turen, strandhogg m.m.

Håholmen Havstuer

Ved storhavet og den berømte Hustadvika, som nærmeste nabo, ligger Håholmen Havstuer. Båtturen fra Kristiansund tar ca. 1 time. Vi går innaskjærs langs de mange øyer og små fiskesamfunn på Averøy. Vi kan også følge ytre leia. Stedet har vært møtested, havn, hjem, arbedsplass for fiskere, sjøfolk, kremmere og farmenn i mange hundre år. Ragnar Thorseth bygde i nyere tid opp det gamle fiskeværet og formidler sin tilknytning til øya gjennom film og annen dokumentasjon. Meget god restaurant. Fra Håholmen ser man også de mange flotte bruene som er en del av Atlanterhavsveien.

Smøla med holmer og skjær

Smøla har et nærmest prærieaktig landskap og består av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær. Båtturen fra Kristiansund byr på åpent farvann før man kommer til skjærgården rundt øya, hvor vi starter vårt bekjentskap med Smøla. Turen går ut til Veidholmen. Her finner vi et levende fiskevær hvor havna danner et naturlig midtpunkt med sine 400 innbyggere.

ESTIMERTE PRISER

  • Fra 10.000,- Båttur til Grip
Veil. priser avhengig av antall personer og tidsforbruk.